THOMAS LINA – PLACES AND TRACES (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

Zijn naam doet het ons niet meteen vermoeden maar singer-songwriter Thomas Lina is een rasechte Nederlander. Als muzikant was hij in eigen land vooral bekend als toetsenist bij de in 1998 opgerichte poprockformatie ‘Rosemary’s Sons’ uit Breda, maar sinds 2016 is hij ook actief als soloartiest. In die hoedanigheid bracht de 47-jarige Thomas Lina tot nu toe twee platen uit met “The Painter” en “The Late Night Show”, allebei EP-tjes.

Maar daar komt nu een derde soloschijf bij in de vorm van een EP die “Places And Traces” als titel heeft gekregen. Daarop brengt hij vijf helemaal zelfgeschreven liedjes die hij als multi-instrumentalist in de ‘Sandlane Recording Facilities’-opnamestudio in Rijen heeft ingeblikt met de hulp van drummer JJ Goossens, gitarist Jos Driessen en de in Nederland op Americana-platen alom aanwezige BJ Baartmans die op akoestische en elektrische gitaren en op mandoline meespeelt op deze nummers. Voor de vocale ondersteuning bij het zangwerk van Thomas Lina dragen Janneke de Loey en Laura Lijbers hun steentje bij.

In enkele van de liedjes op dit minialbum zingt hij over plaatsen die van betekenis zijn of waren in zijn leven. Zo is openingstrack “Flushing” (zie 1e video) een ode aan Vlissingen, de gezellige stad op het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Ook de Nederlandse hoofdstad waar hij zeven jaar lang met zijn gezin heeft gewoond krijgt een waardig eerbetoon in het mooie rocknummer “The City Lights Of Amsterdam” dat u op de tweede video te horen krijgt.

Thomas Lina beschikt over een warme, loepzuivere stem die zorgt voor een aangename sfeer in de liedjes die hij hier zingt. Vooraleer u de aanschaf van deze EP warm aan te bevelen willen we dan ook nog even de titels van de drie andere songs op “Places and Traces” vermelden: “Wind Of Change”, het jazzy “Family Tree” en slotsong “Oh Why Oh Why”, een intieme akoestische ballad. Het zijn stuk voor stuk eveneens erg mooie nummers zoals we er heel graag binnenkort meer willen horen op zijn hopelijk snel volgende oververdiende full-cd.

(valsam)